Kobe Bryant, legenda echipei de baschet din oraşul îngerilor

A fost unul dintre cei mai buni marcatori din istoria lui Los Angeles Lakers şi unul dintre cei mai spectaculoşi jucători din campionatul nord-american de baschet, potrivit Agerpres.

Kobe Bryant s-a născut la 23 august 1978, în Philadelphia, Pennsylvania. Plăcerea pentru baschet a moştenit-o de la tatăl său, jucător profesionist la Philadelphia 76ers, care a jucat şi în liga italiană de baschet.

A cochetat cu pasiunea pentru fotbal, crezând că va urma o carieră în acest sport, echipele preferate ale copilăriei sale fiind AC Milan şi FC Barcelona, respectiv jucătorii Frank Rijkaard şi Ronaldinho.

Întoarcerea familiei din Italia a reprezentat debutul relaţiei sale speciale cu baschetul, unde a avut posibilitatea să joace în diferite zone ale mai multor echipe din cadrul Institutului Lower Merion din Ardmore. Talentul şi determinarea l-au impus rapid drept unul dintre cei mai importanţi jucători de baschet din istoria Institutului, reuşind să devină cel mai bun marcator cu 2.883 puncte, depăşind jucători talentaţi precum Wilt Chamberlain şi Carlin Warley. A fost remarcat de presa nord-americană, USA Today şi Parade Magazine oferindu-i, în 1996, Premiul Naismith Prep Player pentru cel mai bun jucător de baschet din campionatul liceelor.Continuă lectura →

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s