Cea mai grozava zi este astăzi!

Cea mai grozava zi este MAINE .
Maine o sa facem sport, o sa ne apucam de invatatura, o sa muncim cu sarg, o sa incepem sa citim o carte, n-o sa mai mancam dupa sase seara…
Dar nu stiu cum se face,
ca atunci cand ne trezim, este mereu ASTAZI !!

Se întâmplă deseori să amâni lucrurile de azi pe mâine, să rămâi mereu cu probleme nerezolvate și să-ți împiedici într-o oarecare măsură îndeplinirea propriilor dorințe.

E adevărat că de multe ori chiar se poate întâmpla că nu reușești ceva să duci la bun sfârșit din lipsă de timp, însă alteori, din cauza că acel lucru a devenit prea dificil sau monoton. Nu e bine să lași pe mâine lucrurile care le poți face astăzi și de aceea atunci când ai posibilitate, mai bine rezolvă sarcinile pe care le ai de îndeplinit, căci pe urmă va fi mai greu să ieși la liman. Stres, neajunsuri, perioade de criză — iată câteva dintre efectele amânării lucrurilor de azi pe mâine.

Este cunoscut și demonstrat faptul că un antreprenor de succes nu preferă să amâne lucrurile de azi pe mâine, el are un plan stabilit și îl urmează pentru a-și atinge obiectivele. În general, e foarte greu să nu amâni unele lucruri și nu cred că există în lumea asta cineva care cel puțin o dată nu a amânat pe mâine un lucru pe care l-ar fi putut face astăzi.

„Și mâine e o zi”, „Nu e o urgență”, „Poate data viitoare”, sunt doar câteva dintre scuzele pe care de obicei le folosim pentru a nu ne apuca de treabă. Fie că e vorba doar de o simplă organizare a dulapului de haine sau că tot amâni să dai un telefon prietenului cu care n-ai mai vorbit de mult, uneori se poate întâmpla să constați că că ți s-au adunat o groază de treburi sau că e prea târziu să faci unele din ele. Și ajungi la situația în care abandonezi definitiv unele sarcini sau te poți confrunta cu regrete și frustrări.

Nu lăsa lucrurile de azi pe mâine! Scapă de această problemă! Iar pentru aceasta, muncește cu propria personalitate. Și dacă te-ai gândi mai bine, ce te împiedică să-ți onorezi abonamentul la sală, să faci un masterat sau să-ți faci în sfârșit ordine printre dosarele de la birou? Cu siguranță că lucrurile de la sine nu se vor rezolva, ba mai mult, când vei fi forțat(ă) de împrejurări, va fi și mai dificil să-ți atingi scopul.

Crezi că totul se oprește aici? Nicidecum, pericolul e dublu atunci când lași pe mâine ce poți face azi. Primul e cel care l-am explicat puțin mai sus, însă cel de-al doilea este și mai puternic. Dacă peste pierderea formei fizice, ratarea unei promovări sau cine știe ce altceva mai poți trece, cu greu vei face față consecințelor morale: frustrări adânci, nervozitate, slăbiciuni cauzate de amintiri negative și tot așa mai departe. Nu în ultimul rând îți poți pierde și curajul de a o lua de la capăt, dacă va fi nevoie.

Uneori, chiar pot exista situații în care ar fi mai bine să amâni ceea ce ai de făcut, decât să pornești cu stângul… Lipsa timpului sau o viață prea agitată nu te lasă să faci ceea ce-ți dorești? În cazul acesta, ce-i de făcut? Stabilește-ți alte obiective pe care să nu le amâni nici în ruptul capului: organizează-ți viața, munca de zi cu zi, prioritățile și abia după aceea poți încerca să faci lucruri pe care nu ai reușit să le faci niciodată.

Vezi articolul original

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s