Un simplu creion

Un baietel isi privea bunica cum scrie o scrisoare. La un moment dat a intrebat-o:

– Buni draga, scrii o poveste despre ce ni s-a intamplat? Este o poveste despre mine?

Bunica lui s-a oprit din scris, i-a zambit nepotului sau si i-a spus:

– E adevarat, scriu o poveste despre tine. Insa creionul pe care il folosesc este mai important decat cuvintele. Mi-ar placea sa fii precum acest creion atunci cand vei creste mare.

Intrigat, baiatul s-a uitat la creion. Nu parea prea special. „Ce o fi avand acest creion deosebit?”, se gandi in sinea sa copilul.

– Dar este la fel ca orice alt creion pe care l-am vazut!, spuse baiatul.

– Totul depinde de modul in care privesti lucrurile. Sunt cinci calitati pe care, daca reusesti sa le pastrezi, te vor face sa fii o persoana care traieste in buna pace cu lumea din jur.

Prima calitate: esti capabil de lucruri marete, insa nu trebuie sa uiti niciodata ca exista o mana care ne ghideaza pasii. O numim mana lui Dumnezeu. El este intotdeauna acolo si conduce lumea conform vointei sale.

A doua calitate: din cand in cand, trebuie sa ma opresc din scris si sa folosesc o ascutitoare. Acest lucru ii va cauza o scurta si temporara suferinta creionului, insa ulterior tot raul spre bine caci la final creionul va fi mult mai ascutit. Asa si tu. Sa stii ca uneori va trebui sa suporti unele dureri pentru ca ele te vor face sa fii o persoana mult mai buna.

A treia calitate: creionul ne da voie intotdeauna sa ii folosim guma pentru a sterge ceea ce este gresit. Ceea ce trebuie sa intelegi este ca a corecta ceva ce am facut nu este neaparat un lucru rau. Ne ajuta sa ne mentinem pe drumul cel bun si drept.

A patra calitate: ceea ce conteaza intr-un creion nu este exteriorul sau de lemn, ci mina de grafit dinauntru. Asa ca pleaca-ti intotdeauna urechea la ceea ce se petrece in interiorul tau.

In cele din urma, cea de-a cincea calitate a creionului: lasa intotdeauna o urma. In acelasi mod, ar trebui sa stii ca orice faci in viata va lasa o urma asa ca incearca sa fii constient de acest fapt in fiecare actiune a ta.

Paulo Coelho

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s