Gandeste-te intotdeauna bine inainte sa alegi ceea ce iti doresti

Inainte sa aiba coada frumoasa pe care o are acum, Paunul era o pasare ca oricare alta, cu un smoc mic de pene si nimic mai mult.

Intr-o zi, Paunul ajunge la Zeita Juno si ii spune acesteia ca isi doreste sa arate impunator si frumos. Juno a zambit. Paunul era o pasare buna, iar zeita l-a indragit imediat. Paunul a descris apoi coada lunga si colorata pe care si-ar dori-o. Mai mult, isi dorea sa fie cea mai iubita pasare din lume.  Vanzandu-l atat de entuziasmat, Juno a fost de acord si i-a darut paunului coada la care visa. Paunul a plecat pasind ca un rege, tinand capul sus si mergand gratios.

Pasarile obisnuite se uitau surprinse de felul in care arata Paunul. Pana si fazanii cu coada lor lunga erau invidiosi pe el.

Dupa ce s-a mandrit in fata altora cu noua lui coada, Paunul a decis sa isi ia zborul, dar a avut un soc. Nu mai putea sa zboare! Pasarea a reusit sa dea putin din aripi, dar nimic mai mult. Atunci a realizat ca si-a pierdut aceasta putere importanta, doar pentru ca si-a dorit sa fie frumos!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s