Richard şi Andy

O serie de tragedii au condus viaţa lui Andy Puddicombe pe un drum cu totul diferit, potrivit businessmagazin.ro.

Când avea 22 de ani, aflându-se în faţa unui pub din Londra, un şofer beat a intrat în grupul său de prieteni, ucigându-i pe doi dintre ei. Câteva luni mai târziu, fratele său vitreg a murit într-un accident de ciclism, iar apoi o fostă iubită a murit în timpul operaţiei. Pe atunci, Puddicombe urma o facultate în domeniul ştiinţei sportului, dar pe fondul durerii a abandonat studiile. Căutând o schimbare completă a vieţii, a decis să călătorească în Himalaya pentru a se alătura călugărilor budişti.

El şi-a petrecut următorii zece ani în călugărie, mergând în toată Asia şi meditând până la 16 ore pe zi, şi spune că meditaţia i-a oferit o schimbare de perspectivă şi l-a învăţat să se concentrez mai puţin pe sine şi, în schimb, să aducă mai multă fericire celorlalţi.
Cu toate acestea, prietenii şi familia lui au fost un pic şocaţi şi îngrijoraţi. „Niciunul dintre ei nu ştia cu adevărat ce să facă. Dar, în ciuda acestui fapt, m-au susţinut şi încurajat incredibil de mult”, povesteşte el, citat de BBC.

În 2005, Andy s-a întors în Marea Britanie pentru a înfiinţa o afacere de meditaţie, acest lucru nefiind însă o practică foarte apreciată în ţara sa de origine. Începutul a fost greu, deoarece oamenii nu erau obişnuiţi cu acest tip de activitate şi credeau că e doar ceva pentru hippioţi. În acelaşi an l-a cunoscut pe Richard Pierson, care venise să practice meditaţii dar într-un final i-a devenit partener de business.

Astăzi, cei doi rulează populara aplicaţie de meditaţii Headspace, care a fost descărcată de peste 16 milioane de ori în întreaga lume şi are venituri anuale de peste 100 de milioane de dolari. Până în 2010 ei au organizat evenimente pe întreg teritoriul Marii Britanii, unde vorbeau despre beneficiile meditaţiei şi chiar făceau sesiuni de meditaţie în grup. Folosind banii strânşi din asta, dar şi cu un ajutor de la prieteni care, printre altele, le-au pus la dispoziţie gratuit un birou şi un studio de înregistrări, aceştia au creat prima versiune a aplicaţiei Headspace. Utilizatorii puteau alege dintre un număr de meditaţii de 10 minute.

Au fost norocoşi deoarece The Guardian a inclus  o rubrică dedicată Headspace în fiecare ziar de sâmbătă, în timp ce compania aeriană Virgin Atlantic a adăugat conţinut personalizat de meditaţii Headspace în sistemul de divertisment al aeronavelor sale. Acest lucru a dus la un număr tot mai mare de persoane care au descărcat aplicaţia, aflată astăzi la un cost de 9,99 lire sterline pe lună.

În 2013, Richard şi Andy au decis să mute sediul afacerii de la Londra la Los Angeles. „Nu este vorba că nu ne-a plăcut Londra”, spune Andy. „Amândoi am visat să trăim în California şi să avem un stil de viaţă în aer liber – ne place să mergem la surf şi în drumeţii, şi este un stil care li se potriveşte şi familiilor noastre.”

În mare măsură auto-finanţată la început, Headspace a început să investească din 2014 pentru a extinde aplicaţia şi businessul. Acum a primit o finanţare externă de peste 75 de milioane de dolari, dar Andy şi Richard încă deţin o participaţie majoritară.
În timp ce, la început, amândoi au fost implicaţi în toate, pe măsură ce au început să crească, au preluat diferite roluri. Richard a devenit directorul executiv, în timp ce sarcina principală a lui Andy este să se concentreze în continuare pe extinderea aplicaţiei şi pe înregistrările vocale.
Compania are în prezent peste 300 de clienţi-companii, precum Google, Linkedin, General Electric şi Unilever, pentru care ajută managerii şi personalul să mediteze.

De asemenea, lucrează cu universităţi din SUA, inclusiv Harvard şi Stanford, şi Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie, participând la studii privind beneficiile pentru sănătate ale meditaţiei.
Andy încă meditează în fiecare zi, deşi nu mai are timp să practice 16 ore. Richard îşi face la rândul său timp pentru asta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s