Masai Mara

Masai Mara este o rezervație naturală aflată în sud-vestul Keniei, respectiv până la granița de nord-vest a Tanzaniei. A fost înființată în anul 1961. Are o suprafață de 1.510 km², adică de peste șase ori suprafața municipiului București. Mii de animale trăiesc în această rezervație, printre care se pot număra: antilope, zebre, antilope gnu și lei. Regiunea din jurul rezervației este populată de tribul Masai de sute de ani. Pentru că se află la sud de Ecuator, cele mai friguroase luni sunt iunie și iulie. Aici se organizează safari cu mașini de teren. Turiști speră să vadă „Marele Cinci”: leu, leopard, elefant, bizon și rinocer.

Masai Mara este faimoasa datorita numarului mare de animale salbatice si datorita imensei migratiile anuale intre iunie, iulie si august (Marea Migratie). Acest fenomen natural impresionant implica 1.300.000 de animale din specia gnu. 500.000 de gazele, 200.000 de zebre.

In interiorul rezervatiei cat si in exteriorul teritoriul conservat un numar mare de unitati de cazare de tip casute, cabare si tabere de corturi.

Rezervatia Masai Mara are o clima blanda in general, temperaturile foarte ridicate se intalnesc foarte rar, iar cantitatea de precipitatii este distribuita aproape egal pe parcursul unui an. Precipitatiile cad mai ales dupa pranz si in timpul noptii.

Rezervatia Masai Mara ofera plimbari cu balonul cu aer cald in safari, plimbari prin safari, tururi culturale prin care se viziteaza satele traditionale ale masailor.

Cum ajungem in Masai Mara?

Accesul spre rezervatie este facil, in special cel cu avionul.

Calatoria in Masai Mara se poate realiza cu masina din capitala Nairobi pana in Masai Mara si dureaza aproximativ 6 ore, deoarece, drumurile nu au o calitate foarte buna si cea mai buna alegere sunt masinile 4×4.

Multi turisti aleg avionul ca mijloc de deplasare spre Masai Mara, existand curse programate cu avionul de pe Aeroportul Wilson, care dureaza 45 de minute.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s