Cum e viața omului ?

In prima zi Dumnezeu a creat câinele. Dumnezeu a spus: „Stai toată ziua la ușa casei și latră la toți cei care trec prin fata ta. Eu voi face ca viata ta sa dureze 20 de ani. Cainele a spus: „Este prea mult timp doar pentru a latră. Da-mi 10 ani și eu iți dau înapoi ceilalți 10 ani.”

Dumnezeu a fost de acord.

In a doua zi, Dumnezeu a creat maimuța. Dumnezeu a spus: „Înveselește oamenii, fa trucuri si fa-i sa rada. Eu voi face ca viata ta sa dureze 20 de ani.” Maimuța a spus: „Sa fac trucuri timp de 20 de ani. Nu cred ca pot. Cainele ți-a dat dinapoi 10 ani, nu? Asta voi face și eu, îmi ajung 10 ani.”

Si Dumnezeu a fost din nou de acord.

In a treia zi, Dumnezeu a creat vaca. „Trebuie sa mergi la camp, sa stai sub razele puternice ale soarelui, sa faci vitei și sa dai lapte pentru stăpânul tău. Eu voi face ca viata ta sa dureze 60 de ani.” Vaca a spus: „O viata destul de grea pe care vrei sa o traiesc timp de 60 de ani. Lasa-mi 20 de ani si eu iti voi da inapoi cei 40 de ani.”

Si Dumnezeu a fost din nou de acord.

In a patra zi Dumnezeu a creat omul. Dumnezeu a spus „Mănâncă, dormi, joaca-te, căsătorește-te si bucura-te de viata ta. Eu voi face ca viata ta sa dureze 20 de ani.” Omul a spus: „Cum? Doar 20 de ani? Sa-ti spun ce… voi lua cei 20 de ani ai mei si cei 40 de ani de la vaca, cei 10 de la maimuta si inca 10 de la caine… impreuna vor fi 80 de ani.”

Dumnezeu a raspuns: „Bine, asa facem.”

Asadar, primii 20 de ani ii vom petrece mancand, dormind, jucandu-ne si bucurandu-ne de viata. Urmatorii 40 de ani sunt pentru a sta munci in soare incat sa ne sprijinim familia; in urmatorii 10 ani vom face trucuri de maimuta pentru a ne distra nepotii.. iar ultimii 10 ani vom sta pe veranda casei si vom „latra” la toata lumea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s