Zarzavat pentru iarnă cu roșii, ardei gras, pătrunjel la borcan

Eu am început pregătirea conservelor și a zarzavaturilor pentru iarnă. Cum am putin timp liber profit de ocazie și ma pun pe treaba. Astăzi am făcut primele 16 borcane de zarzavat pentru ciorba și mâncare.

Zarzavat pentru iarna cu roșii, ardei gras, pătrunjel la borcan.

Ingrediente:

– 10 kg roșii sănătoase și bine coapte
– 4 kg ardei gras
– 4 linguri cu vârf de sare grunjoasa
– 10-12 legături de pătrunjel

Mod de preparare:

Luam un vas mare curat emailat.
Roșiile, le spălam și curățam de pielita și apoi le tăiem în felii potrivite.
Spălăm și curățam ardeii de semințe si ii tăiem julienne apoi ii punem peste roșii. Adaugăm și pătrunjelul spălat și tocat mărunt. Mai adaugăm sarea, amestecam bine și lăsam câteva ore pentru întrepătrunderea gusturilor.

Umplem borcane de 800 grame, le închidem bine cu capace si le punem la fiert in bain-marie sau se pune un prosop mare de bucătărie pe fundul cratiței în asa fel încât și marginea cratiței sa fie acoperita cu prosopul , se pun borcanele de acoperă cu apa și se pune direct pe aragaz la sterilizat. Se țin 60 de minute după ce apa a început sa clocotească. Apoi se oprește focul, se lasă acoperite pana a doua zi sa se răcească lent, după care se așează în cămară.
Din cantitățile de mai ies 16 borcane de 800 grame.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s