Să ne învățăm copii de mici să descopere legile naturii !

Există adevăruri naturale comune, care explică de ce procesele naturale se dezvoltă atât de eficient, fără nici un efort din partea cuiva. În natură există mai multe adevăruri care coexista priceput cu nevoile noastre:

• Nimic nu este creat și distrus, lucrurile doar îți schimbă forma. Este prima lege a termodinamicii.

• Totul se dezintegrează treptat. Aceasta este a doua lege a termodinamicii.

• Totul este unic. Nici un caz nu se repetă cu aceeași precizie, nici o ființă fizică nu se repetă. Chiar și în natură fiecare realizare este unică și depinde de circumstanțe rare.

• în natură nu sunt monoculturi. Organismele vii există doar în asociere cu alte specii. Sistemele complexe sunt mult mai diverse și, prin urmare, mai stabile și autonome.

• Nimic nu se oprește în mișcare. Constanta naturală este schimbarea. De exemplu, când crește bambus, aspectul său se schimbă foarte repede, el este clar vizibil. Și atunci când se deplasează continentele, modificările apar atât de încet, încât este imposibil de observat.

• Formele biologice au tendința de a se dezvolta asimetric. Obiectele în natură nu apar niciodată sub formă de pătrate, cercuri , triunghiuri sau cuburi perfecte. Natura desenează foarte rar linii și unghiuri drepte, suprafețe netede sau culori monotone. Și chiar și atunci când acestea apar din întâmplare, ea imediat le diversifică.

• Natura folosește doar resurse de care ea are nevoie și nu mai mult. Animalele care își construiesc propria lor locuință, îi redau o formă în care activitatea lor ar fi invizibilă. Ei nu-și fac un spațiu în plus și nu adăugă elemente sau structuri inutile.

Legile Naturii – Prima mea cutie de experimente .

Acest set ajuta copii sa porneasca cu pasi simpli in lumea stiintei!Dezvoltarea gândirii logice a copilului şi rezolvarea de probleme privind cunoaşterea şi înţelegerea lumii (lumea vie, pământul, spaţiul, metode ştiinţifice) are o deosebită valoare formativă, întrucât dezvoltă copiilor spiritul de observare, investigare, capacitatea de a înţelege esenţa obiectelor şi fenomenelor, de prelucrare şi interpretare a datelor experimentale, interesul de cunoaştere etc.

De ce se vede totul marit prin lupa? De ce plutesc barcile?  De ce sclipesc baloanele de sapun?

Copiii vor descoperi legile naturii cu ajutorul unor experimente simple si incitante menite sa le trezeasca dorinta de cunoastere. 

Contine instructiuni ilustrate usor de urmarit de catre copiii care nu stiu inca sa citeasca. 

Componente:
– vas de lut
– ceas solar
– hartie de filtru
– vas Petri
– inel pentru baloane de sapun
– plastilina
– ventuza
– titirez colorat
– lupa

AVERTISMENT! Contraindicat copiilor mai mici de 3 ani. Jucaria/produsul poate contine piese mici care se pot inghiti sau inhala existand pericolul de sufocare sau nu este potrivita copiilor mai mici de 3 ani.

Contine: vas de lut, ceas solar, hartie de filtru, vas Petri, inel pentru baloane de sapun, plastilina, ventuza, titirez colorat, lupa
Dimensiuni: 370 x 290 mm
Varsta recomandata: +5 ani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s