Ascensiunea Incașilor

Incaşii au avut cel mai mare imperiu din Lumea Nouă ( America Precolumbiană ). Acesta s-a născut pe înălţimile Munţilor Anzi, în Peru, în jurul sec. XII e.n.

Ulterior, în sec. XIV-XV incaşii au cucerit o mare parte a teritoriilor vecine, cuprinzând spaţiul de astăzi pe care se află: Ecuador, Peru, Bolivia, Argentina şi Chile.

Şi-au centralizat puterea pe culmile Anzilor, la Cazco ( aici se afla centrul administrativ, politic şi militar), însă şi-au extins dominaţia până spre Pacific şi bazinul Amazonului.Limba oficială era quechua, dar în imperiu erau vorbite peste 700 de limbi locale. Religia lor era politeistă, iar cel mai venerat zeu era Zeul Soare Inti.

Curiozități despre incași:

  • Templele incaşe au fost construite din granit, prevonit din carierele din regiune, însă rămâne o întrebare fără răspuns încă, cum au ajuns aceste pietre la Machu Picchu, căci eu nu cunoşteau roata.
  • Privit de sus, Machu Picchu, are forma unei păsări.
  • Nu cunoşteau scrisul, dar păstrau datele folosind quipu – o serie de fire înodate şi colorate agăţate pe un alt fir lung.
  • Credeau în reîncarnare.
  • Quinoa era planta sacră a incaşilor.
  • Practicau deformarea cranială şi chirurgia pe creier, executând nişte găuri în craniu pentru eliberarea presiunii cheagurilor de sânge.
  • Foloseau porumbelul la obţinerea unei băuturi alcoolice fermentate numite chicha.
  • Porcul de Guineea era o delicatesă în meniul incaş.
  • Incaşii aveau sute de simboluri pe care le foloseau pentru religie, astrologie şi război, dar cel mai popular simbol este Chakana, cunoscută sub numele de “crucea incaşă”.
  • Războinicii erau supuşi perioadă îndelungată aşa numitului proces de ” spălare a creierului ” pentru a uita complet frica până când deveneau neînfricaţi în faţa oricărui pericol; abia atunci deveneau oficial războinici.

Catan: Ascensiunea Incasilor .

Catan: Ascensiunea Incasilor este un joc de strategie fascinant!

Acesta este un joc independent, atat pentru jucatorii Catan avansati cat si pentru incepatori!Deveniti conducatorul triburilor din muntii Anzi! Intemeiati asezarile si orasele in zonele muntoase ale Americii de Sud.

Faceti comert cu peste, frunze de coca si pene decorative, obtinand profit.
 Construiti-va reteaua de drumuri in mod sustinut si dezvoltati-va tehnicile de lupta.
 Doar in acest mod va veti putea conduce triburile cu succes. Dar foarte curand, natura invadeaza primele voastre asezari si creeaza locuri ravnite pentru constructie, accesibile triburilor adverse.
 Puteti sa va dezvoltati destul de rapid?

In acest joc independent, popularele elemente ale universului Catan sunt imbogatite tematic. 

Noua oportunitate de a prelua locurile de constructie, necesita ajustari frecvente ale propriei strategii. Experimentati ascensiunea incasilor!

Componente:
– 29 regiuni hexagonale
– 8 margini
– 27 jetoane cu numere
– 4 planse de trib
– 44 jetoane de dezvoltare
– 2 carti speciale
– 4 carti cu indicatii
– 100 de carti cu resurse
– 36 carti cu produse
– 20 carti de dezvoltare
– 68 figurine de joc
– 16 fugurine de maracini
– 1 figurina hot
– 2 zaruri
– 3 suporti carti
– 5 pungi de plastic
– 1 regulament
– 1 almanah

AVERTISMENT! Contraindicat copiilor mai mici de 3 ani. Jucaria/produsul poate contine piese mici care se pot inghiti sau inhala existand pericolul de sufocare sau nu este potrivita copiilor mai mici de 3 ani.

 Contine: 29 regiuni hexagonale, 8 margini, 27 jetoane cu numere, 4 planse de trib, 44 jetoane de dezvoltare, 2 carti speciale, 4 carti cu indicatii, 100 de carti cu resurse, 36 carti cu produse, 20 carti de dezvoltare, 68 figurine de joc, 16 fugurine de maracini, 1 figurina hot, 2 zaruri, 3 suporti carti, 5 pungi de plastic, 1 regulament, 1 almanah

Dimensiuni: 300 x 300 mm

Varsta recomandata: +12 ani

Numar jucatori: 3 -4

Durata jocului: 90 minute

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s