City Break în Biertan la 4 stele pentru 2 persoane

Daca vrei sa ai parte de o scurta vacanta de relaxare impreuna cu persoana iubita, iti propunem un city break de neuitat in Biertan.Sarbatoritii sunt cazati intr-o pensiune cu alura medievala. Bucurati-va de o zi de relaxare, in inima muntilor. Admirati peisajele extraordinare si aerul curat. O escapada la munte, departe de aglomeratia urbana si de stresul zilnic este cadou perfect pentru orice cuplu. Lasati problemele acasa si petreceti o zi de neuitat!Principalul punct de atractie din Biertan este Cetatea fortificata, in central careia troneaza Biserica Veche, construita cu mai bine de 500 de ani in urma. La o distanta scurta de Biertan, aproximativ 25 km, se afla Cetatea Medievala Sighisoara, unde puteti vizita Turnul cu Ceas, Colectia de Arme Medievale sau Scara Acoperita.

City Break in Biertan la 4 stele 

City Break in Biertan la 4 stele

Ascuns între dealuri împădurite şi livezi se află Biertanul, localitate rurală ale cărei numeroase clădiri cu arhitectură urbană îi „trădează” importanţa economică de altădată.

Biertanul a fost întemeiat în secolul XIII de coloniştii saşi care au îndrăgit zona pentru solul roditor şi condiţiile viticole foarte bune transformând-o într-o adevărată „Ţară a Vinului”.

Localitatea s-a dezvoltat rapid în Evul Mediu, au apărut breslele, iar Biertanul a devenit un centru agricol şi viticol. Mai mult de atât, în 1572, Biertanul a devenit centrul spiritual al saşilor din Transilvania, deoarece aici s-a stabilit sediul Scaunului Episcopal Evanghelic. Prin secolele XVIII-XIX.

Chiar dacă Biertanul şi-a pierdut aspectul urban de altădată, acesta a câştigat farmecul unei comune pitoreşti cu case vechi tradiţionale săseşti construite în stil baroc transilvănean, cu ziduri groase, fundaţii din piatră şi decoraţii cu motive viticole. Toate aceste construcţii au determinat includerea Biertanului pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Biertanul a fost un important centru meşteşugăresc. În prezent se poate vizita atelierul de țesături şi broderii tradiţionale Ana Tiriba (str. Aurel Vlaicu, nr. 31, tel.: 0269 868 277).

Dacă sosiţi la Biertan trebuie neapărat să vizitaţi moara furajeră a domnului Moldova Vasile (Str. Horea nr.118) care funcționează sâmbăta de la 8.00 la 13.00.

În sezonul turistic, artizani și apicultori din Biertan își expun creațiile si produsele spre vânzare, în centrul localitații, în fața intrării în cetate.

Reclame