Secretele țuicii – Cazanul de Tuica – Nou in Stoc, Premiera in Romania !

Cazan Tuica 120 Litri Super Stabil, Bain Marie, Dublu, Umplere, Golire 3″ Discount 10 %

Nou in Stoc, Premiera in Romania ! 

 Nou in Stoc, Premiera in Romania ! Cazan Tuica 120 L Cupru, Fund Dublu (dublura inox premium), Bain-Marie – Gura de Umplere + Vana Golire 3″ Robinet > Ideal pentru a doua distilare dar si pentru distilarea clasica ! Datorita sistemului de incalzire indirecta Bain-Marie, aromele fructelor se fixeaza mai bine in distilatul final. Volum Cazan Cupru: 120 L Capacitate utilizabila : max. 105 L netto. Volum vas de racire : 260 L Presiunea apei din camera dubla : 0.3 bar Focar inox: 1.5 mm Bazin de racire inox : 0.8 mm > Corp Cazan 120 L: 2mm, Fabricat din Cupru Alimentar Premium, 99,97% puritate; > Capac, Teava Legatura, Serpentina: Fabricate din Cupru Alimentar Pur, 99.97 %: 1,2 mm; > Lungime Serpentina: cca. 3,8m > Sistem Umplere Laterala Tip Palnie, din Cupru > Sistem Golire Laterala Tip Robinet, 3″ ~ 7 cm > Etansare cu garnitura din silicon alimentar intre Capac si Corpul Cazanului; > Termometru inclus, montaj pe capac. > Datorita incalzirii prin procedeul bain-marie , compozitia de fiert nu se prinde de cazan, iar acesta nu necesita amestecator ! > Fabricatie Slovenia Premium, exclusiv pentru piata din Vest. I n trecut, rachiul avea de multe ori de la 50%vol. alcool in sus. Se dadea pe gat, cu cinzeaca. Important era să te arda pana in stomac. In plus, nici nu se degusta, nici nu se mirosea. In prezent, lucrurile stau altfel. Vrem sa ne bucuram de rachiul de calitate atat cu nasul cat si cu papilele gustative. Aceasta inseamna ca avem nevoie de un pahar corespunzator. Aromele sunt eliberate in partea bombata si ies prin deschiderea ingusta, ca un cos, a gurii. Se umple o treime. Toate simturile trebuie sa se bucure de un pahar nobil de rachiu. Cazanul cu fund si perete dublu ( sau bain-marie ) de fapt este compus din doua ceaune – unul exterior si unul interior. Spatiul intre cele doua trebuie umplut cu apa ( presiune max. de 0,3 bar) pana ce ceaunul interior este inconjurat cu manta cu apa. Ceaunul interior este fabricat din cupru alimentar ( electrolitic de 99,97% puritate, provenienta Germania ). Exteriorul cazanului este fabricat din inox ca si vasul sistemului de racire. Dispozitivul de racire este un vas umplut cu apa(260 l) in care se afla teava spiralata fabricata din cupru cu 3 filete, conectata corespunzator la cazanul de tuica. Teava trebuie scufundata total in apa. Pentru condensarea perfecta a vaporilor de alcool, apa din vasul de racire nu trebuie sa fie peste 25 grade C in partea inferioara, iar temperatura apei de racire din capatul superior al vasului trebuie sa ramana sub 60 de grade C. Pentru respectarea acestor valori este posibila eliberarea apei calde ( prin teava montata in partea superioara – preaplinul) si inlocuirea ei cu apa rece in timpul procedurii. In cazul in care apa de racire se incalzeste prea tare, aburii nu mai condenseaza in intregime si restul se elibereaza in aer liber. Aceasta eliberare poate fi recunoscuta prin mirosul puternic de tuica. Eliberarea in aer liber trebuie oprita pentru ca reduce cantitatea de tuica obtinuta. Partile cazanului care intra in contact cu distilatul cum ar fi capacul (unde se mixeaza vaporii de alcool inainte de trecere prin teava de legatura), teava de evaporare si teava de racire(serpentina) sunt facute din cupru alimentar. Cuprul catalizeaza schimbarile chimicale desfasurate la temperaturi ridicate cea ce ajuta la formarea gustului si aromelor tuicii. Spatiul de ardere este in principal conceput pentru folosirea cazanului cu combustibil solid. Combustibilul solid poate sa fie: lemn sau brichete. Deasemenea, in spatiul de ardere se poate monta un arzator pentru gazul de la butelie. Partea inferioara a spatiului de ardere poate fi captusit cu caramida de samota pentru protectie si prelungirea duratei de functionare. Pentru a distila cantitatea maxima din borhot va recomandam sa folositi numai fructe de calitate. Fructele trebuie curatate de frunze, crengi si alte materiale straine apoi trebuie spalate de urme de pamant, insecticide sau pesticide. Gustul alcoolului distilat depinde de curatenia si procesul de fermentare a fructelor. Vorba ca orice este bun pentru tuica este gresita !

Cazan Tuica 150 Litri Super Stabil, Bain Marie, Dublu, Umplere, Golire 3″

Nou in Stoc, Premiera in Romania !

> Nou in Stoc, Premiera in Romania ! Cazan Tuica 150 L Cupru, Fund Dublu (dublura inox premium), Bain-Marie – Gura de Umplere + Vana Golire 3″ Robinet > Ideal pentru a doua distilare dar si pentru distilarea clasica ! Datorita sistemului de incalzire indirecta Bain-Marie, aromele fructelor se fixeaza mai bine in distilatul final. Volum Cazan Cupru: 150 L Capacitate utilizabila : max. 140 L netto. Volum vas de racire : 260 L Presiunea apei din camera dubla : 0.3 bar Focar inox: 1.5 mm Bazin de racire inox : 0.8 mm > Corp Cazan 150 L: 2mm, Fabricat din Cupru Alimentar Premium, 99,97% puritate; > Capac, Teava Legatura, Serpentina: Fabricate din Cupru Alimentar Pur, 99.97 %: 1,2 mm; > Lungime Serpentina: cca. 3,8m > Sistem Umplere Laterala Tip Palnie, din Cupru > Sistem Golire Laterala Tip Robinet, 3″ ~ 7 cm > Etansare cu garnitura din silicon alimentar intre Capac si Corpul Cazanului; > Termometru inclus, montaj pe capac. > Datorita incalzirii prin procedeul bain-marie , compozitia de fiert nu se prinde de cazan, iar acesta nu necesita amestecator ! > Fabricatie Slovenia Premium, exclusiv pentru piata din Vest. I n trecut, rachiul avea de multe ori de la 50%vol. alcool in sus. Se dadea pe gat, cu cinzeaca. Important era să te arda pana in stomac. In plus, nici nu se degusta, nici nu se mirosea. In prezent, lucrurile stau altfel. Vrem sa ne bucuram de rachiul de calitate atat cu nasul cat si cu papilele gustative. Aceasta inseamna ca avem nevoie de un pahar corespunzator. Aromele sunt eliberate in partea bombata si ies prin deschiderea ingusta, ca un cos, a gurii. Se umple o treime. Toate simturile trebuie sa se bucure de un pahar nobil de rachiu. Cazanul cu fund si perete dublu ( sau bain-marie ) de fapt este compus din doua ceaune – unul exterior si unul interior. Spatiul intre cele doua trebuie umplut cu apa ( presiune max. de 0,3 bar) pana ce ceaunul interior este inconjurat cu manta cu apa. Ceaunul interior este fabricat din cupru alimentar ( electrolitic de 99,97% puritate, provenienta Germania ). Exteriorul cazanului este fabricat din inox ca si vasul sistemului de racire. Dispozitivul de racire este un vas umplut cu apa(260 l) in care se afla teava spiralata fabricata din cupru cu 3 filete, conectata corespunzator la cazanul de tuica. Teava trebuie scufundata total in apa. Pentru condensarea perfecta a vaporilor de alcool, apa din vasul de racire nu trebuie sa fie peste 25 grade C in partea inferioara, iar temperatura apei de racire din capatul superior al vasului trebuie sa ramana sub 60 de grade C. Pentru respectarea acestor valori este posibila eliberarea apei calde ( prin teava montata in partea superioara – preaplinul) si inlocuirea ei cu apa rece in timpul procedurii. In cazul in care apa de racire se incalzeste prea tare, aburii nu mai condenseaza in intregime si restul se elibereaza in aer liber. Aceasta eliberare poate fi recunoscuta prin mirosul puternic de tuica. Eliberarea in aer liber trebuie oprita pentru ca reduce cantitatea de tuica obtinuta. Partile cazanului care intra in contact cu distilatul cum ar fi capacul (unde se mixeaza vaporii de alcool inainte de trecere prin teava de legatura), teava de evaporare si teava de racire(serpentina) sunt facute din cupru alimentar. Cuprul catalizeaza schimbarile chimicale desfasurate la temperaturi ridicate cea ce ajuta la formarea gustului si aromelor tuicii. Spatiul de ardere este in principal conceput pentru folosirea cazanului cu combustibil solid. Combustibilul solid poate sa fie: lemn sau brichete. Deasemenea, in spatiul de ardere se poate monta un arzator pentru gazul de la butelie. Partea inferioara a spatiului de ardere poate fi captusit cu caramida de samota pentru protectie si prelungirea duratei de functionare. Pentru a distila cantitatea maxima din borhot va recomandam sa folositi numai fructe de calitate. Fructele trebuie curatate de frunze, crengi si alte materiale straine apoi trebuie spalate de urme de pamant, insecticide sau pesticide. Gustul alcoolului distilat depinde de curatenia si procesul de fermentare a fructelor. Vorba ca orice este bun pentru tuica este gresita !

Cazan Tuica 160 Litri Exclusive 5mm + Amestecator Electric

Setul contine: Cazanul de tuica ( 160 litri ) cu Amestecator Electric si Termometru – Racitor( 800 litri ) cu Cilindru Condensator din Cupru, Teava de legatura, Focar pentru lemn. Detalii tehnice Cazan: Racitor: Teava Comunicare: Volum: litri 160 800 Inaltime: mm 1680 2000 Latime: mm 950 950 2500 Greutate: kg 115 45 2.5 Materiale: Grosime / mm: Cazan din cupru 99.99% puritate 2 si 5 Focar: tabla neagra 2 Racitor: tabla otel galvanizata 1 Cilindru si teava: teava din cupru Ø 52 x 1 Sudura Aliaj Cupru Acest produs este proiectat pentru producția de țuică în cantități mari, menit uzului casnic si industrial. Toate capacitățile cazanelor au amestecător, care facilitează amestecarea ușoară și previne arderea masei, orificii pentru umplere și golire care facilitează o manipulare ușoară fără dezmembrarea cazanului. Încălzirea poate fii efectuată cu combustibil solid sau arzator conectat la rezervor casnic de gas metan/butan (butelie). Cazanele de tip STABIL sunt aparate pentru distilarea bauturilor alcoolice din fructe de capacitate medie/mare menite uzului individual si industrial. Setul cazanului pentru distilarea bauturilor alcoolice este compus din cazan de cupru instalat în focar, produs din tablă metalică cu laminare rece. Aparatul conține două orificii separate pentru umplerea și golirea cazanului. Vasul răcitor este de capacitate de 650L produs din oțel galvanizat în care este instalat cilindrul condensator, și ventil pentru evacuarea de apă din vasul răcitor. Toate piesele care ajung în contact cu masa de fructe fermentată, cu vapori sau cu distilatul, sunt produse din cupru de cea mai înaltă calitate, puritate 99,99%. Cuprul este conductor de căldură foarte bun, rezistent la efectul acizilor organici și are un efect foarte pozitiv asupra gustului și mirosului distilatului, dovedit mai bine decât oricare alt metal (aluminiu, oțel inoxidabil, etc..). Din acest motiv distilatele (țuica, pălinca) fabricată în distilatoare din cupru au miros și gust mai curat.

Cazan Tuica 250 Litri Exclusive 5mm + Amestecator Electric

Setul contine: Cazanul de tuica ( 250 litri ) cu Amestecator Electric si Termometru – Racitor( 800 litri ) cu Cilindru Condensator din Cupru, Teava de legatura, Focar pentru lemn. Detalii tehnice Cazan: Racitor: Teava Comunicare: Volum: litri 250 800 Inaltime: mm 1800 2000 Latime: mm 1000 950 2500 Greutate: kg 275 45 2.5 Materiale: Grosime / mm: Cazan din cupru 99.99% puritate 2 si 5 Focar: tabla neagra 2 Racitor: tabla otel galvanizata 1 Cilindru si teava: teava din cupru Ø 52 x 1 Sudura Aliaj Cupru Acest produs este proiectat pentru producția de țuică în cantități mari, menit uzului casnic si industrial. Toate capacitățile cazanelor au amestecător, care facilitează amestecarea ușoară și previne arderea masei, orificii pentru umplere și golire care facilitează o manipulare ușoară fără dezmembrarea cazanului. Încălzirea poate fii efectuată cu combustibil solid sau arzator conectat la rezervor casnic de gas metan/butan (butelie). Cazanele de tip STABIL sunt aparate pentru distilarea bauturilor alcoolice din fructe de capacitate medie/mare menite uzului individual si industrial. Setul cazanului pentru distilarea bauturilor alcoolice este compus din cazan de cupru instalat în focar, produs din tablă metalică cu laminare rece. Aparatul conține două orificii separate pentru umplerea și golirea cazanului. Vasul răcitor este de capacitate de 650L produs din oțel galvanizat în care este instalat cilindrul condensator, și ventil pentru evacuarea de apă din vasul răcitor. Toate piesele care ajung în contact cu masa de fructe fermentată, cu vapori sau cu distilatul, sunt produse din cupru de cea mai înaltă calitate, puritate 99,99%. Cuprul este conductor de căldură foarte bun, rezistent la efectul acizilor organici și are un efect foarte pozitiv asupra gustului și mirosului distilatului, dovedit mai bine decât oricare alt metal (aluminiu, oțel inoxidabil, etc..). Din acest motiv distilatele (țuica, pălinca) fabricată în distilatoare din cupru au miros și gust mai curat.

Manfred Gossinger – Cum Producem Cele Mai Bune Bauturi Distilate

Daca vrei sa produci bauturi alcoolice pentru uzul personal sau chiar pentru a le comercializa, aceasta carte iti va fi de un mare folos datorita sfaturilor practice pe care le vei gasi in ea. A treia editie a ghidului Distillata „ Cum producem cele mai bune bauturi distilate” este planul complet pentru obtinerea produsului perfect si un indrumator indispensabil in lumea tariilor fine. Autorii de specialitate si profesionistii descriu intr-o forma inteligibila si practica, drumul parcurs de la fruct catre obtinerea unei tarii savuroase si de calitate. Ei va ofera o privire de ansamblu asupra unor teme precum: Fructele ca materie bruta, substantele amfiacee, fermentare si microbiologie, distilare si tehnologia distilarii, finalizarea distilatelor, depozitarea in butoaie de lemn, cadrul legal si analiza senzoriala a tariilor. An aparitie: 2017 Autor: Manfred Gossinger Categoria: Bauturi Editie: Necartonata Editura: MAST Format: 200 x 130 mm Nr. pagini: 288

Reclame